„Proiectul Legii privind egalitatea de șanse trebuie modificat”. Publika.md. 23.05.2012.

111

Proiectul Legii privind egalitatea de șanse trebuie să fie îmbunătățit. Asta susțin reprezentanții Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului. Pe de altă parte, experții străini spun că proiectul NU corespunde standardelor europene.

În urma unui studiu realizat de Asociația pentru Politică Externă, s-a ajuns la concluzia că societatea civilă trebuie să fie consultată suplimentar asupra proiectului Legii privind egalitatea de șanse.

"Trebuie să fie efectuate unele lucrări suplimentare. Legea cu privire la egalitatea șanșelor…însă această denumire spre regret îngustează obiectul de reglementare a legii", a menționat expertul Ion Schidu.

Sursa: Publika.md, http://www.publika.md/credo–proiectul-legii-privind-egalitatea-de-sanse-trebuie-modificat_859661.html

Experții străini susțin că proiectul NU corespunde în totalitate standardelor Uniunii Europene, iar Moldova trebuie să îndeplinească mai multe angajamente față de comunitate.

"În acest moment, proiectul este ceea ce Guvernul numește "un compromis", dar asta este la limita angajamentelor. Voi fi foarte sincer. Nu cred că proiectul Legii privind egalitatea de șanse este în concordanță cu legislația europeană în acest sens", a precizat avocat parlamentar pentru drepturile omului Goran Selanec.

Expertul mai spune că declarațiile reprezentanților Bisericii în privința acestui proiect pot fi considerate opinii, dar mai presus de toate este dreptul fiecărei persoane la propria alegere.