22 de organizații din Moldova mai eficiente în obținerea unui grant oferit de UE și Konrad Adenauer Stiftung

319

În perioada 15-23 august curent, 22 de organizații ale societății civile (OSC) din municipiul Chișinău și raioanele Călărași, Anenii Noi, Leova, Criuleni, Ungheni și Rezina au participat la sesiuni de mentorat. Instruirile au fost organizate de A.O. Asociația pentru Politica Externă în cadrul programului de grant “Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer Stiftung. APE este responsabilă de gestionarea aplicanților din regiunea Centru a țării.

Sesiunile de mentorat reprezintă o etapă intermediară de care au beneficiat organizații din domeniul protecției drepturilor omului, a mediului, tineret, media sau democrație participativă, care s-au calificat cu succes după prima etapă de evaluare și selecție a proiectelor depuse pentru finanțare. Întîlnirile au avut drept scop cizelarea propunerilor de proiect, a activităților și a bugetului în baza recomandărilor formulate de comisia de evaluare. Organizațiile urmează să își redepună dosarul pentru evaluare și selecția finală pînă la data de 9 septembrie în vederea obținerii finanțării.

În cadrul sesiunilor, participanții au avut ocazia să primească un ghidaj comprehensiv și recomandări privind conținutul proiectului și formatare, activități, elaborarea corectă a bugetului, vizibilitate și diseminarea rezultatelor proiectului, pentru îmbunătățirea propunerilor lor. În plus, aceștia au fost informați cu privire la noile cerințe și rigori solicitate de finanțatorii străini. Participanții au adresat întrebări privind data limită pentru redepunerea dosarelor, precum și posibilitatea de a aplica în cadrul celui de-al doilea apel pentru finanțare.

Amintim că toate informațiile relevante pot fi accesate pe pagina web (www.dezvolt.md) și cea de facebook a programului (https://www.facebook.com/dezvolt/). Condițiile și informațiile pentru cel de-al doilea apel de finanțare vor fi publicate ulterior.

Proiectul este implementat în parteneriat de către Asociația pentru Politica Externă (APE), Asociația pentru Democrație Participativă (ADEPT), Centrul Expert-Grup și Asociația Pro-Europa din Comrat.