Pe data de 26 a avut loc cu succes cea de-a doua sesiune a „Școlii pentru Securitate și Reziliență”, cu genericul: „Istoria neutralității Republicii Moldova. Când și cum funcționează neutralitatea?”.
Sesiunea, concepută ca un modul interactiv, a fost onorată de prezența domnului Ion Tăbârță, Director Executiv al Centrului de Informare și Documentare privind NATO în Republica Moldova. Invitatul special a adus o contribuție semnificativă în cadrul discuțiilor, ajutând participanții să analizeze în profunzime termenul de neutralitate și implicările acestuia în contextul securității naționale.
Participanții au avut oportunitatea să împărtășească propriile opinii, idei și preocupări legate de neutralitatea Republicii Moldova, și să exploreze diverse perspective asupra modului în care aceasta funcționează și influențează politica de securitate a țării.
Discuțiile interactive au evidențiat importanța înțelegerii conceptului de neutralitate într-un context global și regional în continuă schimbare, subliniind necesitatea adaptării politicii de securitate la provocările actuale și viitoare.
Ne bucurăm să constatăm angajamentul și interesul continuu al comunității noastre în promovarea securității și rezilienței naționale.
Aceasta sesiune este organizată în cadrul proiectului “Școala de Securitate și Reziliență” implementat de către Asociația pentru Politica Externă (APE) și finanțat de către Divizia de Dipolomație Publică a NATO.