Directoarea Executivă al Asociației pentru Politica Externă (APE), Natalia Stercul împreuna cu Andrei Curararu, expert WatchDog au participat la ediție specială la Moldova 1 în contextul vizitei lui Olaf Sholz la Chisinau

Experți: Vizita lui Olaf Scholz – un semnal puternic de sprijin pentru R. Moldova și parcursul său european

Vizita cancelarului german Olaf Scholz în Republica Moldova este apreciată de experți drept un eveniment de importanță majoră pentru consolidarea sprijinului european al țării, mai ales în contextul geopolitic actual și al viitoarelor alegeri.

Natalia Stercul, expertă în politici externe, a subliniat că această vizită nu doar că oferă sprijin crucial pentru Republica Moldova într-o perioadă dificilă, dar și reflectă respectul și recunoașterea eforturilor liderilor moldoveni la nivel european. „Această vizită contează foarte mult pentru imaginea țării pe plan extern, arătând atitudinea liderilor politici europeni față de Republica Moldova, de președinta țării și de guvernul actual”, a declarat Stercul în cadrul unei ediții speciale la Moldova 1.

În același context, Andrei Curăraru, expert Watch Dog și Atlantic Council, a subliniat că vizita cancelarului german are o semnificație strategică și că aceasta transmite un mesaj clar de susținere a parcursului european al Republicii Moldova, în special înainte de referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană. „Olaf Scholz vine în regiune ca să arate și că atitudinea Germaniei, inclusiv pentru Ucraina, nu se schimbă și că Republica Moldova contează. Această vizită ne repune pe harta politică a UE, a Europei în general. Nivelul de întruniri și interes pe care îl avem acum este fără precedent”, a declarat Curăraru.

Mai mult poți găsi aici: https://www.moldova1.md/p/34123/live-text–cancelarul-federal-al-germaniei-olaf-scholz-intampinat-la-presedintie-de-maia-sandu

video: https://www.facebook.com/tvmoldova1/videos/413041854634358

DISTRIBUIȚI
Articolul precedent
Articolul următorBuletin informativ și analitic