Oleg Serebrean: Poate că a fost o reuniune puțin mai tensionată, la urmă, în legătură cu adoptarea rezoluției, au fost puncte de repere divergente între o parte a delegației moldovenești și euro-parlamentari sau partenerii noștri europeni, mai ales în ceea ce privește bariera electorală, în ceea ce privește relațiile Republicii Moldova cu vecinii. Dar cred că momentul cel mai sensibil a fost insistența cu care Comisia Europeană și Parlamentul European au insistat pe reducerea barierei electorale, permiterea blocurilor electorale și schimbarea legislației, în ceea ce privește accesul cetățenilor cu dublă cetățenie la diferite funcții eligibile.
Radu Benea: Domnule Serebrean, dar cum a votat delegația moldoveană pentru aceste rezoluții și ce recomandări au mai fost făcute de către delegații europeni?
Oleg Serebrean: Sunt de fapt singurul care a votat pentru aceste rezoluții, care au trecut, restul delegației s-a opus.
Sunt multe recomandări legate de problema transnistreană, spre exemplu, se încurajează dialogul dintre Republica Moldova și partea transnistreană. De asemenea, se argumentează necesitatea unei implicări mai active a Uniunii Europene în proces, dar și se cere o transparență mai mare în procesul de negocieri. Democratizarea, problema presei a fost iarăși un moment mult discutat, unde majoritatea delegației Republicii Moldova s-a opus, întru-cât se semnala că situația presei în Republica Moldova este în vizorul Comisiei, în vizorul Parlamentului European și situația trebuie neapărat schimbată. Adică, se cere o îmbunătățire semnificativă a situației mass-media în Republica Moldova.