Prima Reuniune a Dialogului Informal în cadrul Parteneriatului Estic. MAEIE. 04.06.2012.

120

La 5 iunie curent, la Chișinău va avea loc prima reuniune în cadrul noi inițiative a dialogurilor informale din cadrul Parteneriatului Estic (PaE) lansată de Comisia Europene și Serviciul European pentru Acțiune Externă în mai curent. Organizarea primei reuniuni în acest format la Chișinău vine să confirme progresele obținute de RM în realizarea obiectivelor agendei sale europene și implicarea pro-activă pe dimensiunea multilaterală a PaE.

Subiectele prioritare ce vor fi abordate în cadrul reuniunii vizează evaluarea rezultatelor reformelor întreprinse în statele partenere după Summit-ul PaE din Varșovia, implementarea Foii de Parcurs pentru Parteneriatul Estic, identificarea și valorificarea unor noi oportunități de cooperare și consolidare a dialogului pentru perioada de pînă la următorul Summit al PaE din 2013.

La Reuniune vor participa Comisarul pentru Extindere și PEV, Stefan Fule și Adjunctul Secretarului General al SEEA, H. Schmid, reprezentanți la nivel ministerial din toate statele-partenere ale PaE.

Reuniunile informale la nivel de miniștri de externe vor constitui o platformă de discuții pentru consolidarea cooperării și dialogului între statele PaE și UE în spiritul principiilor și obiectivelor convenite la Summit-ul PaE, precum și de pregătire pentru reuniunile ministeriale anuale ale PaE.