Al doilea training din cadrul proiectului BREN „Consolidarea angajamentului societății civile în protecția securității naționale sub noile amenințări hibride” a fost organizat de Asociația pentru Politica Externă (APE) pe 16 noiembrie. Training-ul a fost moderat de Natalia Stercul, Directoare Executivă APE și Ion Tăbârță, Director Executiv al Centrului de Informare și Documentare privind NATO. Printre participanții la eveniment s-au numărat tineri cercetători, absolvenți și studenți de la diferite instituții de învățământ superior din țară.
Participanții au aflat care sunt elementele de bază ale dezinformării, care sunt tipurile și caracteristicile acesteia. Mai mult, aceștia au identificat care sunt principalele narațiuni propagandistice întâlnite în spațiul informațional al Republicii Moldova. A fost discutat impactul propagandei politice asupra percepției celor mai importante personalități pe arena mondială, precum și cum sunt influențate alegerile de știrile false. Participanții au analizat cele mai eficiente tehnici și modalități de contracarare a dezinformării și au prezentat exemple relevante. De asemenea, moderatorii i-au îndemnat pe tinerii participanți să analizeze critic orice informație răspândită în spațiul public și să utilizeze surse sigure de informare. APE urmează să organizeze ultimul training destinat tinerilor specialiști, în urma căruia cei mai activi participanți vor primi diplome de participare și vor fi premiați.
Training-ul este organizat în cadrul proiectului „Consolidarea angajamentului societății civile în protecția securității naționale sub noile amenințări hibride” implementat de către APE în parteneriat cu Nord News, Centrul European „Pro-Europa” din Comrat și Zona de Securitate, finanțat printr-un grant al Institutului pentru Raportare despre Război și Pace (IWPR) cu suportul Biroului pentru Afaceri Externe, Commonwealth și Dezvoltare al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (FCDO).