Pe data de 29 ianuarie, a avut loc cu succes cea de-a treia sesiune a „Școlii pentru Securitate și Reziliență”, organizată în cadrul eforturilor noastre constante de a promova înțelegerea și abordarea corectă a problemelor de securitate regională. Tema abordată în această sesiune a fost „Rolul și importanța activităților structurilor internaționale în vederea menținerii securității regionale în contextul războiului din Ucraina”.
Sesiunea a fost concepută ca o combinare între teorie și practică, având drept mentor pe Vitalie Guțu, jurnalist, fondatorul Zona de Securitate.md și președintele A.O. Academia de Creație și Inovații. Participanții au avut oportunitatea de a învăța noțiuni specifice și de a discuta utilizarea corectă a termenilor de referință în contextul securității regionale.
În cadrul sesiunii, s-a acordat o atenție deosebită căilor de comunicare și interacțiunii dintre Chișinău și Tiraspol, subiect de o importanță crucială în asigurarea securității în regiune în timpul conflictului din Ucraina.
Pe lângă aspectele teoretice, participanții au fost implicați în activități practice care i-au ajutat să înțeleagă mai bine complexitatea situației. Ne exprimăm recunoștința față de toți cei implicați și anticipăm cu nerăbdare următoarele inițiativele.
Aceasta sesiune este organizată în cadrul proiectului “Școala de Securitate și Reziliență” implementat de către Asociația pentru Politica Externă (APE) și finanțat de către Divizia de Dipolomație Publică a NATO.