Buletin informativ și analitic privind parcursul European al Republicii Moldova. Ediția I.

72

Asociația pentru Politica Externă lansează o serie de buletine informative și analitice, dedicate parcursului European al Republicii Moldova. Acestea au scopul de a informa cetățenii despre principalele etape ale procesului de negociere privind aderarea Republicii Moldova la UE și noile oportunități care se vor deschide pentru cetățenii săi.

Primul număr este dedicat începutului procesului de negociere și principalelor etape de implementare a standardelor UE, care vor trebui realizate prin intermediul reformelor. Buletinul este nu doar atractiv din punct de vedere vizual și adaptat pentru fiecare cititor, dar și informativ, plin de materiale factologice și informații verificate în surse sigure.

Prima ediție prezintă cele mai relevante știri despre aderarea Moldovei la UE, o analiză exhaustivă a mișcării Moldovei pe drumul său spre visul european și răspunsuri la întrebarea de ce lansarea procesului de negociere este un test de reziliență pentru Republica Moldova și cetățenii săi.

Merită să fie remarcate opiniile și evaluările mai multor experți, care au vorbit despre presiunile din exterior și dacă acestea pot sau nu pune în pericol parcursul european al țării noastre, dar și dacă Republica Moldova va reuși să adere la UE până în 2030? Nu în ultimul rând găsiți o listă de beneficii de care se va bucura statul nostru odată cu integrarea în UE.

Seria de buletine analitice este publicată în cadrul proiectului „Discuții privind parcursul european al Republicii Moldova – Partea a 2-a”, implementat de APE datorită sprijinului generos al poporului american prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Conținutul materialelor reprezintă opiniile autorilor și nu reflectă neapărat punctul de vedere al USAID sau al Guvernului Statelor Unite.

Buletine Ro (1)

Download: http://www.ape.md/wp-content/uploads/2024/07/Buletine-Ro-1.pdf