Asociația pentru Politică Externă (APE), cu sprijinul organizației People in Need Moldova, care colaborează cu actori interesați și dedicați în cadrul proiectului Moldova ASSIST, finanțat de Uniunea Europeană în Republica Moldova, continuă seria de seminare dedicate combaterii manipulării informaționale și narațiunilor toxice.
În cadrul evenimentului desfășurat pe 18 decembrie, au fost discutate cele mai actuale și problematice aspecte legate de influența dezinformării și a știrilor false asupra formării opiniei publice, percepțiilor distorsionate ale unor fapte și evenimente concrete. Au fost analizate trăsăturile distinctive ale dezinformării, ale conținutului nociv și ale informațiilor false. De asemenea, au fost prezentate exemple de manipulări prin discurs distorsionat și narațiuni false, conținut fabricat intenționat și cele mai periculoase platforme media care le distribuie în mod deliberat.
Tinerii reprezentanți ai mediului de tineret au venit cu opinii captivante și prezentări substanțiale despre conținutul nociv, narațiunile toxice și dezinformarea din spațiul mediatic al Republicii Moldova, acestea fiind rezultatul activității în grupuri desfășurate în cadrul unui seminar interactiv de sporire a alfabetizării media a tinerilor. Evenimentul s-a desfășurat cu participarea jurnaliștilor experimentați Veronica Pîsărenko, fondatoarea Agenției de Comunicare PRIER, și Vitalie Guțu, fondatorul platformei Zona de Securitate.
La eveniment au participat elevi de la Liceul Teoretic “Vasile Alecsandri”, studenți de la IP Centrul de Excelență în Economie și Finanțe, și de la Universitatea de Stat din Moldova.
Activitatea este organizată de Asociația pentru Politică Externă (APE) în parteneriat cu People in Need Moldova, în cadrul proiectului „Moldova ASSIST: îmbunătățirea accesului la servicii publice de calitate și coeziunea socială”, finanțat de Uniunea Europeană.